KRÆMMERIET

Det hele startede med, at der skulle ryddes lidt op i alle de gamle ting, jeg havde samlet gennem lang tid. Da familie og venner stod i samme situation, og jeg havde plads på Lundhoff, afholdte vi i 2013 loppemarked i 2 weekender.

Det viste sig at være en succes med loppemarked, hvorfor vi fortsatte. Tingene udviklede sig, og der kom flere og flere ting til samt mange besøgende. Tingene, vi fik ind, ændrede sig fra loppefund til gode genbrugsting, retro-ting samt reelle antikviteter.

Kræmmeriet var lukket et par år (2016-2018), men åbner nu igen i et helt nyt set-up med reoludlejning. Reolerne udlejes til alle, der har brug for et sted at sælge bedre loppeting, brugskunst eller andet håndarbejde. Ligeledes sælges der vin fra smukvin.dk.

LUNDHOFF

Lundhoff

"Lunden" som i nyere tid har fået tilnavnet Lundhoff består af store, smukke bygninger beliggende i idylliske grønne omgivelser, omgivet af et rigt dyreliv. Det næsten eventyragtige miljø er på kortet placeret tæt på den gamle Horsens landevej, ligeledes finder man Lundhoff i udkanten af Odder tæt på golfbanen.

Dette pragteksemplar af en smuk gammel proprietærgård danner rammen om brugskunst-, genbrugs-, retro- og antikmarked samt software huset: Cobrasoft som er ejet af selskabet IPTech Aps.

Tilbage i slutningen af 1700-tallet husede Lunden skovfogeden Espen Christensen, som havde overtaget fæstet af Åkærs herskab. Da stavnsbåndet blev ophævet i 1797 solgtes store arealer fra godserne Åkær og Dybvad i håb om at redde den stærkt forgældede holstenske greve Feheimeråd Friedrich Otto v. Dernath fra kreditorernes kløer.

Perioden 1807-1814 satte sit præg på Danmark, da det var i denne årrække den danske flåde gik tabt - dette var startskuddet på en grov, hensynsløs og destruerende jagt på træ. Eftersom Lunden svælgede sig i et utal aftræsorter, dog mest eg og bøg, var disse omgivelser ideelle for genopbygningen af den danske flåde - samtidig med dette var navnet blevet ændret til Lundhoff.

Ånden fra Lundhoff levede stærkt videre under den ny Carl Quist, hans dygtighed tilførte Lundhoff landsbrugskraft og en vækst i form økonomisk ressourcer og ejendomsmæssig tilbyggelser. Hans død i 1830 efterlod et påbegyndt byggeprojekt af et herskabeligt stenhus og forøgede stald- og ladebygninger; Forvalter Christen Levring købte ejendommen og giftede sig med husets ældste datter.

De seneste 100 år (1833- 1933) er Lundhoff blevet præsenteret for 12 forskellige indehavere som alle har bidraget med at danne det fuldendte billede af Lundhoff. Arne Sørensen overtager ejendommen i 1934 og besiddet fæstet til han i 1990 sælger til Ratlausdal Gods.

Gården har været udlejet og anvendt til mange forskellige formål gennem 90'erne bla. bed and breakfast, gårdsbutik m.m. indtil den nuværende lejer: et softwarefirmaet IPTech, ejet af René Ingemann Pedersen, overtog lejemålet i starten af 2001.